CO2 reductiebonus voor topman Philips

Bovenstaande kop kwam ik een paar dagen geleden tegen. Oud Phillips topman Van Houten heeft een flinke bonus gekregen doordat hij de doelstellingen op het gebied van CO2 reductie heeft behaald. Interessant!

De top van Phillips werkt met persoonlijke doelstellingen die bij het realiseren ervan worden beloond met bonussen. Doelstellingen die een bijdrage leveren aan duurzaamheid leveren het meeste op.  

CO2 reductie mag wat kosten

Blijkbaar is het steeds belangrijker voor bedrijven, in dit geval Phillips, om hun CO2- uitstoot te reduceren. Naast de kosten die het met zich meebrengt om CO2 reductie doelstellingen te behalen, komen dus ook nog de kosten van een flinke bonus. 

Wat zegt een CO2 reductiebonus? 

Ik hoef je niet te vertellen dat organisaties vrijwel alleen investeren in zaken die geld opbrengen. Onderaan de streep moet het wel wat (of veel) opbrengen. Ondanks de moeilijke tijd die Phillips meemaakt (denk aan de terugroepactie van de slaapapneu apparaten) gaan ze door met hun duurzaamheidsprogramma. Het investeren in CO2 reductie levert ze dus blijkbaar meer op dan dat het kost. Denk daarbij aan directe besparingen (minder energiegebruik), minder kosten door de vermindering aan uitstoot en ook heel belangrijk: Een opsteker voor het imago.

Inspiratie voor jouw organisatie?

Ook voor jouw organisatie wordt het steeds voordeliger om CO2 te reduceren. Het reduceren van de CO2 uitstoot brengt (wanneer je het goed doet) meer op dan dat het kost. Start vandaag nog met de ISO 14001 met CO2 reductiemodule en ga voor dat certificaat (en ik hoop voor jou ook de CO2 reductiebonus   )

Over de schrijver
Ik ben Hans van der Rijst: Bioloog van oorsprong maar ondertussen al jaren gebiologeerd door kwaliteitsmanagement. Lang, lang geleden was ik net als jij een starter in het implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem voor een organisatie. Ondertussen mag ik mezelf trots senior adviseur noemen en neem ik als extern deskundige deel aan de normcommissie kwaliteitsmanagement van het Nederlands Normalisatie Instituut. Het is mijn ambitie om er alles aan te doen om andere organisaties te helpen bij het opzetten van een heel goed kwaliteitsmanagementsysteem. Kernwoorden: missie/visie organisaties, heldere structuren, klantgericht en gedreven. Te veel liefde voor bijzondere bieren en hardlooptijden.